Jump to contentWelcome to WESTCSTRIKE - The Next Generation !
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

Stiai Că? | 15 lucruri pe care nu le stiai despre cainii


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1
OFFLINE   Adelina

Adelina

  Regina

 • PipPip
  • Member ID: 228
 • Group:
  Banned
 • Posts:
  26
 • Member Number:
  228
 • Joined:
  27-November 18
 • Reputation:
  4
  MENTION


  Exista o multime de lucruri fascinante despre caini si care te fac sa-ti privesti cu alti ochi animalul de companie. Pe cateva dintre ele le gasesti in cele ce urmeaza!
  1. Exista 450 de milioane de caini in lume. Statistica aceasta ii cuprinde pe cei fara stapan, dar si pe aceia care sunt animale de companie.
  2. Cainii au fost primele animale domesticate de om in Paleolitic.
  3. Cand se nasc, sunt surzi, orbi si n-au dinti. Incep sa vada pe la varsta de trei-patru saptamani, iar primii dinti ii apar intre trei si sapte saptamani.
  4. Respira si cu ajutorul limbii.
  5. Au 321 de oase si 42 de dinti permanenti.
  6. Frecventa cardiaca medie a unui caine sanatos este de 120 de batai pe minut, ceea ce inseamna ca inima lui bate cu 50% mai repede decat cea a unui om.

  7. Frecventele sonore ale fulgerelor le afecteaza urechile. Teama pe care o arata atunci cand incepe o furtuna este posibil sa fie defapt o reactie la durere.
  8. Au abilitatea de a vedea lumea in culori, dar nu in nuante atat de diverse precum oamenii.
  9. Amprentele nasului sunt unice, la fel ca acelea digitale la om, dar mirosul lor este de 100.000 de ori mai puternic decat al omului.
  10. Cu cat este mai lung nasul lor, cu atat se racoresc mai repede in sezonul cald.
  11. Traiesc in medie 15 ani, dar cei de la oras au o viata mai lunga cu trei ani spre deosebire de cei de la sat. Mai mult, un an din viata lor este echivalent cu 15 ani ai unui om.
  12. Ciocolata contine o substanta similara cofeinei numita teobromina, care ii poate imbolnavi pe caini sau care, in unele cazuri, le poate fi chiar fatala.
  13. Cainii din rasa Basset nu pot inota.
  14. Obezitatea este afectiunea cea mai des intalnita la caini.
  15. Cainii pot invata pana la 250 de cuvinte. Cei dresati sa deprinda limbajul omului au o inteligenta similara unui copil in varsta de doi ani.