Jump to content

Welcome to WESTCSTRIKE - The Next Generation !
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

[Curiozitati] Pericolul "islamofascismului"


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1
^DMG^ S3RG!U

^DMG^ S3RG!U

  Super Moderator

 • Members
Posts
179
Threads
147
 •   Member Number:
  270
 •   Joined:
  12-December 18
 •   Reputation:
  83
  • Time Online: 1d 16h 47m 29s
  Offline

  Pericolul "islamofascismului"

  George W Bush a petrecut prea mult timp cu intelectualii? întreabă Peter Neumann. În urma controversei teroriste din Londra, Bush a declarat că lumea este în război cu "fascismul islamic." Christopher Hitchens a inventat expresia "fascismul cu o față islamică" după 11 septembrie. Dar Paul Berman a dezvoltat "Islamofascismul" într-un concept intelectual matur în cartea sa "Teroare și liberalism", în încercarea de a face "războiul împotriva terorii" mai atractiv la stânga.

  Există numeroase motive pentru care Bush ar trebui să renunțe la acest termen, cel mai important fiind faptul că mulți musulmani moderați consideră că este inacceptabil. Islamul nu este doar o ideologie cum ar fi comunismul sau nazismul; este, de asemenea, o religie pe care milioane de oameni o consideră o sursă de împlinire spirituală. Oamenii din Polonia nu au deranjat atunci când Reagan a numit comunismul drept "ideologie rea", pentru că foarte puțini au fost identificați cu comunismul. Dar chiar și cel mai fervent anticomunist polonez ar fi fost supărat dacă Reagan s-ar referi la "fascismul cu un chip polonez".

  Bush nu se referă la musulmanii moderați, dar mulți vor avea impresia că el strânge împreună Islamul și fascismul și crede că sunt la fel. Dacă "războiul împotriva terorismului" este un război al ideilor, după cum ni se spune, atunci limbajul contează. Conceptul islamofascismului ar trebui să fie eliminat în liniște.