PREMIUM MEMBER - 5E (PRET NOU) ×
PARTENERIAT MIXHOST.RO ×
Jump to content

TS.WESTCSTRIKE.RO

Join OUR TeamSpeak

Welcome to WESTCSTRIKE



[AUTO/MOTO] O nouă expoziție la Petersen Automotive Museum din LA arată cum unele concepte „futuriste” au ratat marcajul.


Fang Yuan
 Share

Recommended Posts

Când te gândești la mașini concept, te gândești la exemple grozave de artă pe roți menite să inspire optimism pentru viitor, dor de frumusețe și viteză sau pur și simplu pofta pentru o anumită marcă de automobile. Asta a fost ideea, oricum. „Eyes on the Road: Art of the Automotive Landscape” este o nouă expoziție la Petersen Automotive Museum, care oferă atât artă auto, cât și mașini concept în aceeași cameră. Cea mai recentă expoziție a muzeului, care se desfășoară până în noiembrie, este o sărbătoare dublă a artei și a automobilului. Dar acesta era cel mai bun lucru pe care l-au putut găsi?

   mtk04987-660b8d7a0454b.thumb.jpg.22b26c13b9d68144035840799207debb.jpg

Luați în considerare conceptul de mașină centrală, Astro-Gnome. Proiectată de Richard Arbib și fixată pe un șasiu perfect inocent din 1955 Nash Metropolitan, a fost descrisă ca o „Mașină în timp și spațiu” în cartea, The Cars of American Motors. Potrivit unei alte surse, Cars of Tomorrow, se presupune că va „prezenta teme influențate de formele de călătorie în spațiu care au fost populare în anii 1950”. Într-un interviu ulterior, Arbib a spus că vehiculul din 1956 a fost menit să reprezinte „viziunea designerului despre cum ar arăta un automobil în anul 2000”. În schimb, pare ceva în care George Jetson și-ar lua amanta în timpul unei călătorii de afaceri de la Spacely Sprockets la Space Vegas. Arbib a proiectat, de asemenea, două Hudson de uitat din 1957 — Hornet Super sedan și Hollywood 2. A făcut câteva bărci frumoase mai târziu în viață.

Chevrolet Astro III din 1969 are atractivitatea unei rachete NASA eșuate, deși ați putea susține că a precedat Nissan Delta Wing din 2012 cu 50 de ani. GM a numit-o „o mașină experimentală cu doi pasageri, care seamănă cu un avion cu reacție executiv, până la aranjamentul roților triciclului”. Mai precis, „A fost conceput ca un vehicul de înaltă performanță potrivit pentru călătorii pe autostrăzile cu acces restricționat ale viitorului”, a explicat GM’s Heritage Collection. „Astro III dispunea de o capotă electrică care se mișca înainte și în sus pentru a permite accesul ușor la compartimentul pentru pasageri, care a fost finisat în interioare în stilul aeronavei. Vederea din spate era asigurată de televiziunea cu circuit închis, iar Astro III era alimentat de un motor cu turbină cu gaz care a fost găsit în elicopterele militare și civile ale vremii.” GM nu a făcut niciodată o mașină cu trei roți și, având în vedere deficiențele aripii Delta, probabil că a fost un lucru bun.

      mtk05042-660b8e597ea3f.jpg.23af5a93947120669468d9ccd365450c.jpg

Acum, Chrysler Ghia Gilda din 1955 poate nu are o formă atât de din păcate. Construit de casa de stil Ghia din Torino, sub conducerea șefului de design Chrysler, Virgil Exner, Gilda a scos în evidență exuberanța postbelică și optimismul zborului spațial, în epoca avioanelor, în aceeași eră generală ca și Alfa Romeo BAT. Desigur, nu avea motorul cu turbină pe gaz pe care trebuia să-l aibă când a debutat la show-ul de la Torino din 1955, dar cui îi pasă? Era stilul pe care toată lumea îl iubea și presupunerea unui motor cu reacție a fost suficientă.

    mtk07199-660b8edb5cef9.jpg.374941df7eb784c40a8bd99d813b01c0.jpg

Și Buckminster Fuller Dymaxion a fost și rămâne cool. Sigur, acesta avea și trei roți – una în spate și două în față – făcându-l la fel de instabil ca o lamă îndoită de elicopter. Dar, într-un fel, a prefigurat monovolumul cu CD redus care avea să preia transportul familiei o jumătate de secol mai târziu. Cine nu și-ar dori să dețină unul dintre acestea?

src = https://www.autoweek.com/car-life/a60363997/concept-cars-eyes-on-the-road-at-petersen-museum/

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

WESTCSTRIKE

Designed by JoiNET ( HaLoGeK )
WESTCSTRIKE ROMÂNIA © 2018-2023
×
  • Create New...
Statistica МС

Avem 2 servere principale de pe care sunt trimise articole unice către serverele dumneavoastră. Majoritatea jucătorilor noștri joacă pe cel mai recent GSClient, o mică parte pe vechea versiune 4554..

Master #1 - MasterServer (GSClient)
Master #2 - MasterServer