PREMIUM MEMBER - 5E (PRET NOU) ×
PARTENERIAT MIXHOST.RO ×
Jump to content

TS.WESTCSTRIKE.RO

Join OUR TeamSpeak

Welcome to WESTCSTRIKE



[AUTO/MOTO] Proprietarii de Formula 1, Liberty Media, vor achiziționa campionatul MotoGP


Fang Yuan
 Share

Recommended Posts

Liberty Media va achiziționa 86% din MotoGP. Conducerea campionatului va păstra un capital de 14%. Actualul CEO MotoGP, Carmelo Ezpeleta, va rămâne la conducere.

  luca-marini-of-italy-and-ly-and-repsol-honda-team-joan-mir-news-photo-1711987186.thumb.jpg.0d3ef595a3bcfed3b7c71eb37af3e147.jpg

Liberty Media Corporation, firma care deține drepturile comerciale pentru Formula 1, a încheiat un acord pentru achiziționarea Campionatului Mondial MotoGP. Este setat să aducă Formula 1 și MotoGP sub aceeași proprietate pentru prima dată.

    marc-marquez-of-spain-and-gresini-racing-moto-gp-ducati-news-photo-1711988130.jpg.1e059ae3bdec633104e5ce76254a9ba6.jpg

Acordul este condiționat de primirea de autorizații și aprobări de către autoritățile de drept al concurenței și al investițiilor străine din jurisdicțiile respective. Liberty Media va achiziționa 86% din MotoGP, conducerea campionatului păstrând un capital de 14%, iar actualul CEO Carmelo Ezpeleta va rămâne la conducere. „Suntem încântați să ne extindem portofoliul de active de sport și divertisment în direct prin achiziția MotoGP”, a declarat Greg Maffei, președinte și CEO Liberty Media. „MotoGP este o ligă globală cu o bază de fani loiali și entuziaști, curse captivante și un profil financiar foarte generator de flux de numerar. „Carmelo și echipa sa de management au construit un spectacol sportiv grozav pe care îl putem extinde la un public global mai larg. Afacerea are un avantaj semnificativ și intenționăm să dezvoltăm sportul pentru fanii MotoGP, echipe, parteneri comerciali și acționarii noștri.” Formula 1 și MotoGP au ajuns anterior să fie controlate de aceeași firmă, dar CVC Capital Partners și-a vândut pachetul de acțiuni din campionatul pe două roți în 2006 către Bridgepoint Capital, când a optat să cumpere Formula 1.

În cele din urmă, CVC Capital Partners a vândut drepturile comerciale ale Formulei 1 către Liberty Media în 2016, într-o afacere care a pus capăt guvernanței lui Bernie Ecclestone asupra campionatului. Sub Liberty Media, Formula 1 a suferit o transformare semnificativă. Liberty Media a valorificat subinvestiția proprietății anterioare în rețelele sociale pentru a capta o nouă generație de fani, vizând un public mai tânăr și mai larg, cu o creștere a numărului de fani de sex feminin. De asemenea, a dat undă verde Drive to Survive, atribuit pe scară largă cu lărgirea bazei de fani ai Formulei 1, alte câteva sporturi s-au străduit să reproducă documentariile la un grad diferit de succes. Veniturile Formulei 1 au crescut de la 1,8 miliarde de dolari în 2016 la 3,2 miliarde de dolari în 2023, facilitate de extinderea calendarului său, în special în Statele Unite, unde au fost stabilite acum Grand Prix la Miami și Las Vegas. MotoGP rămâne semnificativ mai mic, Dorna raportând venituri de 521 de milioane de dolari în 2023, iar campionatul are un fler mediteranean deosebit de confortabil, cu 16 dintre cei 22 de piloti provenind fie din Spania, fie din Italia. Retragerea lui Valentino Rossi la sfârșitul lui 2021 l-a îndepărtat și din MotoGP pe singurul superstar — poate cu excepția lui Marc Marquez — care a transcendet acest sport.

src = https://www.autoweek.com/racing/more-racing/a60358363/formula-1-liberty-media-acquire-motogp/

Link to comment
Share on other sites

  • Fang Yuan changed the title to [AUTO/MOTO] Proprietarii de Formula 1, Liberty Media, vor achiziționa campionatul MotoGP
  • Fang Yuan locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

WESTCSTRIKE

Designed by JoiNET ( HaLoGeK )
WESTCSTRIKE ROMÂNIA © 2018-2023
×
  • Create New...
Statistica МС

Avem 2 servere principale de pe care sunt trimise articole unice către serverele dumneavoastră. Majoritatea jucătorilor noștri joacă pe cel mai recent GSClient, o mică parte pe vechea versiune 4554..

Master #1 - MasterServer (GSClient)
Master #2 - MasterServer